Door Cherry Barto | 16-01-2019

Zelluf doen

“Denk ook eens aan een maaltijdsalade” is een gevleugelde uitspraak in ons gezin. Het liefst zeggen we het tegen elkaar als we, gehuld in makkelijke joggingbroek, zitten uit te buiken van een iets te corpulente maaltijd. De uitspraak komt van een voedingsdeskundige uit het tijdperk vóór Skinnyminds, die me dit op het hart drukte toen ik uitlegde waarom het afvallen even niet zo lekker ging. 

Natuurlijk zat er wel een kern van waarheid in, een maaltijdsalade kan best lekker zijn, maar het ging vooral om het toontje waarop ze het zei en de manier waarop ze volledig voorbijging aan al mijn smoesjes en excuses, dat het me vooral op de lachspieren werkte.

 

Tips over wat je zou moeten eten werkt niet, althans niet voor mij. Ik word er recalcitrant van en verander in een stampvoetende terrible two- year old;   “Zelluf doen!” 

Ik wil zelf bepalen wat ik eet en wanneer. Dus als mensen (ongetwijfeld goedbedoeld) vragen of ik dat koekje wel zou nemen, ‘want jij let toch op je gewicht?’, komt diezelfde irritatie boven. Jazeker neem ik dat koekje, en of dat verstandig is heb ik enkel en alleen aan mezelf te verantwoorden. Daar heb ik niemand anders voor nodig.

 

MAAK JIJ AL SLANKE KEUZES?
Ontdek het geheim van slanke mensen.
Doe nu de gratis check. Ruim 50.000 mensen gingen je voor.

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

Andersom werkt het net zo, ik merk dat mensen die weten dat ik coach ben bij Skinnyminds de behoefte voelen hun eetgewoontes met me te delen of te verdedigen. Of me te vragen wat nou het meest verstandige tussendoortje is. Ik doe niet zo aan verstandig, ik doe vooral aan lekker! Nu is het natuurlijk zo dat je, wanneer je op de calorieën let, al snel uitkomt bij verstandig en gezond, want als je dagelijkse calorieën enkel omzet in saucijzenbroodjes en appeltaart, kom je je dag niet door. Maar dat wil niet zeggen dat appeltaart en saucijzenbroodjes niet zouden mogen. Van mij mag alles.

Alhoewel ik me, terwijl ik dit opschrijf besef dat ik onlangs nog een deelnemer uit het coachplan nog geadviseerd heb eens aan een maaltijdsalade te denken. Tips zijn er gelukkig om wel of niet te gebruiken, je hoeft ze niet blindelings op te volgen.

 

De fijnste eyeopener toen ik begon met afvallen via deze methode was dat alles mocht, dus dat omarm ik nu. Gek genoeg gaat alles mogen niet hand in hand met alles willen. Hoe heerlijk is het om geen ‘verboden’ te hebben en het daarbij horende schuldgevoel als je dan toch een keer.. Het haalt zoveel frustratie weg en het enige dat je dan nog maar hoeft te bedenken is of je het ook echt wil. Je mag het lekker zelluf doen.

 

Cherry

 

Ik ben Cherry, ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen, coach bij Skinnyminds en tevens professioneel chocoladeverslindster. Je begrijpt dat die zaken niet altíjd harmonieus samengaan. Mijn belevenissen kun je hier de komende tijd volgen.


     

0 reacties op: Zelluf doen
- SCHRIJF EEN REACTIE -


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen