Door Leanne | 21-11-2019

Waarom experimenteren met nieuwe recepten je helpt bij het afvallen

Het is niet voor niets dat veel mensen kookboeken kopen en experimenteren met nieuwe recepten en gerechten als ze gaan afvallen. Nieuwe dingen uitproberen helpt om de zogenaamde knop om te zetten. Je doorbreekt je dagelijkse routines.

Als je bewust aan de slag gaat met recepten en variatie, geeft dat je direct een boost qua afvallen. Je geniet absoluut meer van je maaltijden als je bewust nieuwe dingen uitprobeert. En als je er aandacht, tijd en liefde aan besteedt. 

Nog meer goed nieuws: ‘nee’ zeggen tegen overeten gaat je makkelijker af. Je hebt vaak minder behoefte aan extra’s als je meer experimenteert en varieert met je maaltijden. Het brengt je eerder in een soort flow. Want: vaak hetzelfde eten is wel makkelijk. Het is ook saai. En van ‘saai’ krijg je meer de neiging te snaaien.

In deze video vertelt Mieke meer over de voordelen van experimenteren:

(In deze video wordt even gesproken over lessen. Dit klopt niet meer.)

 

Eet iets nieuws

Experimenteren met eten kan je dus helpen bij het afvallen. Eet daarom deze week iets wat je nog nooit eerder hebt gegeten en geef het gerecht een cijfer (vraag dat ook aan eventuele gezinsleden). Hoge score? Dan komt dit gerecht vaker op het menu!

Probeer de komende weken op z'n minst één dag per week iets nieuws. Als ontbijt, lunch, diner of tussendoor. Dat is heel motiverend.

 

Inspireer anderen: deel je nieuwe recepten!

Ben je al lid van de Skinnyminds community? Hier kan je eenvoudig jouw nieuwe recepten delen (bij voorkeur met vermelding van de voedingswaarde in kcal). Daarmee stimuleer je weer anderen met variëren én regie pakken. Daarnaast vind je er volop inspiratie voor jezelf om aan de slag te gaan met nieuwe gerechten.

Doe mee en eet smakelijk!

 


     

0 reacties op: Waarom experimenteren met nieuwe recepten je helpt bij het afvallen
- SCHRIJF EEN REACTIE -Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen