Door Cherry Barto | 05-02-2019

Veer in je reet!

“Ach ja, die successen opschrijven, dat lukt me niet hoor” schokschoudert ze. Ik ben verbaasd, want ik zie haar grote stappen maken. Ze geeft haar happen een cijfer, houdt haar eetdagboek bij, maakt de opdrachten trouw, is zich bewuster van wat ze eet en wanneer en als gevolg van dat alles is ze al bijna 10 kilo kwijt. “Dat zijn toch hele gewone dingen”, zegt ze “Ik geef mezelf toch ook niet steeds een schouderklopje als ik zonder brokken de weg over steek”

Ik kom het veel tegen, vrouwen die het moeilijk vinden zichzelf eens in het zonnetje te zetten. Wij vrouwen moeten alles maar gewoon kunnen van onszelf, een leuke baan hebben, kinderen opvoeden, het huishouden draaiend houden, de sociale contacten onderhouden, er leuk en verzorgd uitzien en vooral willen we graag iedereen te vriend houden. En dat moeten we ook allemaal maar heel gewoon vinden. En als het op één van al die gebieden niet zo vanzelf gaat, zoals bijvoorbeeld je streefgewicht bereiken, dan schamen we ons daarvoor of lachen het weg. Ik kom zelfs vrouwen tegen die hun partner niet vertellen dat ze met dit traject bezig zijn. Hulp vragen lijkt bijna een taboe. Ik vraag me af waar dat aan ligt. Of is het stiekem een achterdeurtje waarin we kunnen verdwijnen als het niet lukt, of als de kilo’s weer terugkomen? Saboteren we vooraf al onze poging tot afvallen door het in stilte te doen?

Want natuurlijk is het helemaal niet erg om toe te geven dat iets niet helemaal lukt, dat je steeds in patronen vervalt die je zelf niet kunt doorbreken. Dus waarom zou je daar niet een beetje hulp bij vragen, zodat je daarna zelf verder kunt? Zo hebben we tenslotte alles geleerd in ons leven.

Want afvallen is een hele klus, google op het woord ‘afvallen’ en je krijgt duizenden opties te zien. Dat is niet voor niks, het is een heel veelvoorkomend probleem en eten is overal. Het is een ware strijd af en toe. Eentje die je echt niet in je eentje hoeft aan te gaan. Zou jij het zwak of raar vinden van een ander als diegene zou toegeven dat het alleen niet lukte? Nee toch? Je zou diegene een schouderklopje geven, dus waarom zou je jezelf dat ontzeggen?

 

CHECK HOE GOED JIJ AL OP WEG BENT!
Maak jij al slanke keuzes?
Doe nu de gratis check. Ruim 50.000 mensen gingen je voor.

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

Dus ben je bezig met afvallen, vier je successen! Geef jezelf een compliment, want het is gewoon super goed dat je in actie bent gekomen, dat je niet machteloos achteroverleunt en accepteert dat jij dit niet zou kunnen, dat je vaker nee zegt, dat je bezig bent jezelf te doorgronden, dat je óók als je een keer wat teveel hebt gegeten gewoon weer opstaat en verder gaat, dat je gelooft dat jij dit kan en daar een plan voor hebt gemaakt.  Dat je, ondanks dat de weegschaal soms tegen je is, toch gewoon je plan doorzet. Wees daar nou maar eens hartstikke trots op. Je bent geweldig goed bezig!

 

Cherry


Cherry, ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen, coach bij Skinnyminds en tevens professioneel chocoladeverslindster. Die zaken gaan niet altíjd harmonieus samen. Haar belevenissen kun je hier de komende tijd volgen.


     

2 reacties op: Veer in je reet!
- SCHRIJF OOK EEN REACTIE -


Bianca
Hoi Cherry, Dank je wel voor je mooie, krachtige woorden! Je realiseren wat je wel hebt en wel doet, elke dag opnieuw en jezelf daarvoor bedanken en je hierdoor trots en krachtig voelen... wauw dat is toch heerlijk. Bewust bezig zijn en het benoemen, delen met anderen maakt je nog krachtiger. Fijne nieuwe dag????

Bianca
De vraagtekentjes aan het eind van mijn reactie, zijn een emoticon. Voor jullie allen; mooie en fijne dag gewenst Groetjes Bianca

Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen