Door Elsbeth Penninkhof | 12-10-2018

Slanke gewoontes

Als je al langere tijd bezig bent met afvallen, dan kom je een heleboel goede tips tegen. Nieuwe slanke gewoontes die je, als je wilt, kunt kopiëren. Daarmee voorkom je lastige situaties en dat is makkelijk. Ook slanke mensen doen dat, bewust of onbewust. Probeer onderstaande tips uit en bepaal zelf wat voor jou werkt.

1. Eten weggooien is zonde, maar eten in je eigen lichaam kieperen nog meer
Veel mensen hebben van jongs af aan geleerd dat het zonde is om eten weg te gooien. Tuurlijk, is ook helemaal waar, maar het is ook heel zonde om jou eigen lichaam als kliko te gebruiken, zonder dat je het wilt. Dus: maak minder, schep minder op, en bewaar de restjes gewoon. Als je iets overhoudt, het hoeft niet op, het kan prima bewaard worden.

Je lichaam is geen kliko


2. Stop met eten als je voldaan bent
Als je honger hebt en je gaat eten, komt er een moment dat je honger voorbij is. Echter je hersenen reageren wat vertraagd: pas na 15-20 minuten na het nuttigen van je maaltijd krijgen je hersenen het signaal dat je vol zit. En dan is het al te laat... Bedenk dus, en vooral als je heel snel eet, dat je gauw te veel eet.

3. Koop minder (aantrekkelijke) producten
Veel mensen maken het zichzelf onnodig lastig door te veel lekkere dingen in huis te halen. Koop daarom als je wilt afvallen (zeker in het begin) minder dingen die je (erg) lekker vindt. Nu is het wel zo dat als je gewend raakt aan slank kiezen iets lekkers in huis hebben minder lastig wordt. 

4. Bereid je voor op bijzondere gelegenheden
Eten buiten de deur? Naar een feestje? Vakantie? Plan je menu en bepaal vooraf wat je wilt eten. Weet je bijvoorbeeld al bij welk restaurant je gaat eten; neem dan alvast een kijkje op de menukaart.

5. Ga ergens anders staan
Simpel maar effectief: ben je in een omgeving met veel aantrekkelijk eten? Ga dan niet naast de tafel met hapjes staan. Kies een positie waarbij je moeite moet doen voor die lekkere snack. Zo ben je ten eerste meer bewust als je het wil pakken en hierdoor zal je het minder snel pakken. 

Leer die dikke gewoontes aan te passen naar slanke gewoontes. Kies voor slanke gewoontes die bij jou passen: dat voorkomt lastige situaties! 


     

0 reacties op: Slanke gewoontes
- SCHRIJF EEN REACTIE -
Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen