Door Mieke | 21-06-2017

Nicole viel ruim 40 kilo af en wordt niet meer dikker.

Nu even 'pauze' en dan nog iets verder afvallen

In oktober 2015 ben ik begonnen met Skinnyminds, toen nog Het geheim van slanke mensen. In die tijd kwam ik thuis te zitten vanwege een bijna burn-out. Ik had geen energie meer over. Dat was het moment waarop ik wist: ik moet veranderen. Ik wilde echt beter voor mezelf zorgen, grenzen stellen en voor mezelf kiezen.

 

Alles kwam samen

De aanpak van Skinnyminds, klopte helemaal bij het pad dat ik ook qua werk inzette. Regie pakken, bewuste keuzes maken, meer genieten. Dat ik zoveel zou afvallen had ik vooraf nooit gedacht, toch ging het, toen ik eenmaal doorhad hoeveel regie pakken me opleverde, bijna als vanzelf. In amper anderhalf jaar viel ik 40 kilo af.

 

Pauze 

Tussen december 2016 en maart 2017 heb ik bewust een soort van ‘pauze’ genomen. Ik wilde testen of ik op gewicht bleef, en dat lukte. Sinds een paar weken heb ik weer serieus de puntjes op de i gezet, ik wil nog graag 8-10 kilo willen afvallen. Dan heb ik een heel gezond gewicht (BMI).

 

Ik wil mijn kennis graag delen

Ik ben coach geworden bij Skinnyminds omdat ik zo enthousiast ben over de methode. Ik ben ervan overtuigd dat zelfmanagement, of regie pakken de enige manier is om blijvend slank te worden. Het heeft mijn leven echt veranderd. Ik vind het erg leuk om andere mensen te helpen. Ik heb me de laatste jaren verdiept in ‘gezond’ eten en durf best te zeggen dat ik als ervaringsdeskundig ook veel kennis heb. Als ik daar een ander mee kan helpen of motiveren, dan is dat super.

 

Stilstand op de weegschaal? Geen paniek

Ik heb geleerd niet te veel te focussen op de weegschaal. Als je je alleen maar focust op die paar getallen, laat je je te snel ontmoedigen. Het is maar een cijfer én een momentopname. Het ging me ook om de verandering in mezelf. Bovendien: er zijn zoveel redenen waardoor je soms stilstaat of zelfs aankomt. Wel keek ik, bij stilstand, altijd even kritisch naar de week ervoor; hield ik me echt aan mijn basiseetpatroon? Heel vaak heb je toch bewust of onbewust net iets meer gegeten of vaker iets tussendoor gepakt. Maar hoe het ook zat, één ding wist ik zeker: ik geef niet op.

Dat is misschien wel de belangrijkste beslissing die ik genomen had. Hoe moeilijk het ook is, ik ga door.
 

Slanke mensen eten ook niet alles

Het is echt waar dat slanke mensen ook keuzes maken. Ook zij kunnen niet alles, altijd eten. Dat dacht ik vroeger wel, maar mijn ogen zijn geopend. Vraag het maar eens, of observeer ze goed. Slanke mensen compenseren ook op bepaalde momenten. Natuurlijk zijn er mensen met een wat snellere stofwisseling die meer kunnen eten dan jij zonder aan te komen. Dat is een gegeven en daar heb je zelf geen invloed op. Ik probeer me vooral te focussen op mezelf. Want wat anderen hebben, betekent niet dat ik niet slank kan zijn.

Ik vertrouw erop dat ik nooit meer dikker word.

Ik laat het nooit meer zover komen. Dat is ook niet nodig. Ik heb een fijn basiseetpatroon wat ik prima vind. Hierin is ook ruimte om wat extra’s te eten. Zeker als ik op gewicht wil blijven. Ik houd heus niet altijd precies hetzelfde gewicht, maar ik ben wel in staat om op tijd de regie weer te pakken als dat nodig is. Dat pakt niemand me meer af!


     

7 reacties op: Nicole viel ruim 40 kilo af en wordt niet meer dikker.
- SCHRIJF OOK EEN REACTIE -


DarylZejex

Timothyted
Hi there! canada pharmacies without prescrition very good website http://onlinegenepharmacy.com

RobertHar
Howdy! order propecia online australia very good web page http://www.propeciausfinasteridhq.com

Judith
Hoi Nicole, wat heb je dat goed gedaan! Veel doorzettingsvermogen voor nodig gehad. Zo houden gaat je ook lukken. Groetjes, een oud collega.

Ellen
Hoi Nicole, heel herkenbaar voor mij jouw verhaal. Ook ik ben in een kleine 1,5 jaar (januari 2015 tot mei 2016) ruim 40 kg afgevallen. Inmiddels ben ik ruim een jaar op een gezond gewicht en schommel ik +2 kg/ - 2 kg rond mijn streefgewicht. Wat voel ik me fijn en fit. Datzelfde gevoel zal jij ook hebben , dat weet ik zeker want de nieuwe lifestyle betekent echt een nieuw leven! Een leven waarin alles makkelijker gaat. Ik had ook graag coach geworden maar door mijn drukke baan kon ik dat er niet bijdoen. Ik wens jou enorm veel succes en ik hoop dat je veel mensen weet te motiveren en stimuleren! Je ziet er super uit zo!!! Groetjes, Ellen

Ineke Heijmans
Heel knap van je Nicole.Gr Ineke

Sophie
He Nicole, Nu lijk je nog meer op Danielle:) Wat ontzettend knap van je, ben echt supertrots dat je dit voor mekaar hebt gekregen. Blijf vooral genieten!

Doe mee met de gratis feestdagen challenge van Skinnyminds