Door Cherry Barto | 22-02-2019

Kijken, kijken, niet kopen

“ Mam, je bent 46 hè, ZESENVEERTIG!!”  Dreigend kijkt mijn dochter me aan. Ik hang van schrik de hippe, strakke tuinbroek terug in het rek terwijl ik me afvraag of ze gelijk heeft. Ergens misschien wel, niets is immers zo treurig als een vrouw van middelbare leeftijd die koste wat kost jonger wil voorkomen dan ze is. Maar aan de ander kant vind ik dat ik lekker zelf moet weten wat ik aantrek, en als ik nou blij word van een tuinbroek..

Het punt is dat het even geleden is dat ik me ècht lekker voelde in heel uitgesproken kleding. Zo lang dat ik destijds als slanke, doch arme student het geld niet had me naar de laatste mode te kleden. Bovendien was het, treurig genoeg, mode om in uitgelubberde zelfgebreide zwarte slobbertruien te wonen die je moeder had gebreid. Daarna volgden een paar jaar van zwangerschappen en bijkomend overtollig vlees, waarbij het verdoezelen daarvan de hoofdtaak van kleding werd.

Maar nu ik bijna alles weer aan kan, is het verleidelijk van alles aan te schaffen wat niet persé bij mij past, maar waarvan ik gewoon blij word dat ik er ín pas.

Wanneer je lijf verandert, moet je daar best even aan wennen. Veel vrouwen die veel afvallen hangen nog lang rond in de grote matenhoek van de winkels, omdat ze dat nu eenmaal gewend zijn. En veel vrouwen wachten met de aanschaf van een nieuwe garderobe tot het streefgewicht bereikt is. Dat kan best lang duren, vooral als je veel wilt afvallen.

Die vrouwen, die al wel een maatje (of 2) kleiner zijn, maar nog niet willen investeren in kleding, raad ik aan te gaan shoppen zonder portemonnee. Trek gewoon alles aan wat je leuk lijkt, maar waar je gewoon nieuwsgierig naar bent hoe het staat.  Ik heb zelf vaak geshopt zonder te kopen, gewoon armen vol mee die kleedkamer in. Van zwierige zomerjurk tot hippe jeans. Van tevoren weten dat je niks koopt geeft de vrijheid lekker aan te trekken wat je wilt, zonder je druk te maken over je budget, of je wel bijpassende schoenen hebt of er een juiste gelegenheid is of de mening van, ik noem maar wat, je dochter.  Ik beloof je, je humeur pept er enorm van op. Jammer genoeg durf ik niet een bruidswinkel in te lopen voor het ultieme geluksmoment. Dus mocht er één van de lezeressen een bruidswinkel hebben houd ik me aanbevolen. Ik houd alleen mijn portemonnee thuis.

Die strakke tuinbroek heb ik uiteindelijk wel gekocht natuurlijk, want dochters van 18 hebben niet altijd gelijk, al denken ze dat wel....


     

0 reacties op: Kijken, kijken, niet kopen
- SCHRIJF EEN REACTIE -
Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen