Door Mieke | 12-03-2017

Kelly (-20): ik durf weer jurkjes aan!

Alles al geprobeerd, afvallen lukte niet

Ik was altijd bezig met afvallen. Van shakes, tot koolhydraatarm eten, tot een dieet van crackers, noem het maar op… ik heb het allemaal geprobeerd. Met nadruk op ‘geprobeerd’, want het werkte niet voor mij. Op een gegeven moment ben ik begonnen met Reset your life. Ik wist: vanaf nu ga ik mijn leven omgooien! Een diëtiste vertelde over Mieke en haar boeken. Vlak daarna stuiterde ik op een Facebookpagina met de Flair Challenge van Mieke. Hier heb ik mij direct voor aangemeld. Vervolgens ben ik het boek ‘Het geheim van slanke mensen’ gaan lezen. Ik zag zo ontzettend veel raakvlakken! Vooral het psychische gedeelte vond ik interessant. Bij alle diëten die ik probeerde, werd hier nooit bij stil gestaan. Dat was meer van: ‘je mag drie shakes op een dag en zoek het verder maar uit!’.

 

Ik kies bewust!

Bewust kiezen, dat werkt voor mij. Ik kijk nu veel meer naar de verpakkingen van producten. Ik schrok het meest van de  toevoegingen die overal in zitten. Neem nou een potje groente, heel vaak is daar suiker aan toegevoegd! Dat geloof je toch niet? Daarom kook ik nu zoveel mogelijk met verse producten. En ik eet minder. Vroeger nam ik op vakantie standaard croissantjes én een pistolet. Lekker toch: het is vakantie, zei ik dan. Nu neem ik nog steeds weleens een croissantjes of een pistolet, maar niet elke dag! Ja, dat was mijn grootste eyeopener: je hoeft niet alles te nemen om toch te genieten. Ik ben bewuster geworden van wat ik eet, en ik eet alleen het állerlekkerste!

 

20 kilo eraf, ik durf weer jurkjes aan

Sinds die 20 kilo eraf is, ben ik een stuk fitter. Ik onderneem meer dingen met mijn kinderen. Ik durf andere kleding te dragen. Vroeger had ik echt wat tegen mijn buik en kocht ik kleding die zoveel mogelijk mijn buik bedekte. Nu draag ik zelfs jurkjes! Ik ben er heel trots op. Het leuke is, dat ik blijkbaar anderen inspireer om ook af te vallen. Ik heb ontdekt dat het vertellen over je eigen ervaringen, anderen stimuleert. Daar krijg ik ook weer energie van. Zo ben ik een eigen blog begonnen over afvallen. De leuke reacties motiveren mij om door te gaan!

 

Afvallen gaat veel verder dan je buitenkant

Laatst had ik een gesprek met mijn baas. Die vertelde mij dat ik zo was veranderd in positieve zin. Niet alleen qua uiterlijk, ook qua persoonlijkheid. Ik ben vrolijker, opener en toegankelijker naar de mensen om mij heen. Vroeger verstopte ik me sneller, ik dook weg als het moeilijk werd. Ik denk dat als je lekker in je vel zit, je ook zo gedraagt! Afvallen is dus niet alleen een verandering van buiten, ook van binnen. Ik voel me veel zelfverzekerder, dat maakt het ook zo belangrijk.

 

Op naar vakantie!

Als ik vroeger stress had, dan at ik! Als ik nu stress heb dan ik ga ik hardlopen of iets voor mezelf doen. Nee, ik geloof niet dat ik ooit nog terug zal vallen in mijn oude patroon. Ik ben eerder bang dat ik niet meer kan stoppen, haha. Maar dat komt wel goed hoor! Eén ding is duidelijk: ik word nóóit meer hoe ik toen was. Met mijn man heb ik afgesproken dat we op reis gaan met het vliegtuig als ik 65 kilo weeg. Ik ga alvast op zoek naar leuke vakantiebestemmingen.


     

5 reacties op: Kelly (-20): ik durf weer jurkjes aan!
- SCHRIJF OOK EEN REACTIE -


Yvonne

Respect voor jou doorzettingsvermogen en kracht!Wat zou ik graag naar zo’n event van Mieke Koster willen gaan!!! Ik Denk dat dit de laatste poging tot lukken gaat worden voor mij!
Heb toch wel ruggen steun nodig:( Jou verhaal geeft mij moed en inspiratie!Waar kan ik kaartje bestellen?lieve groet van mij Yvonne ♡


Sonja

Wat goed van jou !! Met behulp van welk boek ben je afgevallen ?? Het lukt mij maar niet ! Ik wil zo graag wat kiloos kwijt idd shakes koolhydraat arm, help


Loes

Wauw!!!!! Wat een prestatie, je ziet er geweldig uit! Echt een motivatie voor mij! Ik wil ook 20 kilo afvallen. Zie er als een berg tegenop maar jouw verhaal verzacht de boel haha! Knap hoor!!


Kelly

Leuk om mijn eigen verhaal te lezen ????
Iedereen kan afvallen als je maar doorzet en niet opgeeft het gaat nu eenmaal met vallen en opstaan….
Ik vond het event geweldig om mee te maken en vind het leuk anderen te inspireren als “healthykelly”

Groetjes Kelly


Kim

Wat goed!! Zulke verhalen inspireren me om ervoor te gaan! Mag ik weten hoe jouw blog heet? Zou graag meer van je willen lezen!


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen