Door Chanté Samuel | 22-12-2018

Ik eet weinig calorieën, maar val niet af

We krijgen vaak vragen van mensen die weinig kcal eten, maar niet afvallen. 'Ik sta stil op de weegschaal, hoe zit dat nou?', vragen ze dan. 'Waarom val ik niet af, ik neem al de juiste kcal inname?'. Eigenlijk zijn hier 2 verklaringen voor. 

  •  Toch weer dikke keuzes

Als je aan het afvallen bent en het gaat goed, je valt steeds een beetje af, word je op een gegeven moment makkelijker. Je denkt dat je je basiseetpatroon misschien wel weet op gevoel. Je stopt met calorieën noteren en met het afwegen van alles. En dan merk je het opeens, ik val niet af. Je stopt misschien toch weer ongemerkt een dropje extra in je mond. Het kan dus voorkomen dat je onbewust en uit gewenning weer te vaak kiest voor teveel eten. Begin dan opnieuw: plan vooraf wat je wil eten per dag. Je gewoontes van vele jaren zullen niet in een paar weken tijd veranderen: sterker nog gedragsverandering kan tussen de 30 en 111 dagen duren voordat je eraan gewend bent. Dat betekent dat je het niet voor vier weken moet proberen. Dan val je misschien de eerste 2 weken af en dan 2 weken niet. Ga langer door. Je lichaam heeft tijd nodig. 

 

HEB JIJ OOK MOEITE MET AFVALLEN?
Check nu gratis of jij al slanke keuzes maakt door middel van onze checklist.

 Ruim 50.000 mensen gingen je voor.

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

  • Stil staan

Het kan ook dat je je echt aan je dagelijkse eetpatroon houdt en niet teveel eet, maar toch val je niet af. Vooral in de eerste week verlies je het makkelijkste de kilo's. Je verliest dan ook vaak vocht. Daarna wordt het vaak al iets minder en op een gegeven moment val je soms een kilo, soms een halve kilo of soms niets af en dat terwijl je slank kiest. De oorzaken daarvan zijn niet altijd duidelijk. Soms houd je gewoon meer vocht vast, zoals vlak voor een menstruatie. Onthoud dan dat wanneer het uitgangspunt is: 'Ik mag alles kiezen, maar ik wil juist niet te veel eten', je het gewicht echt wel verliest. En juist daarom is het zo belangrijk dat je een manier van eten kiest die bij je past voor altijd.


     

0 reacties op: Ik eet weinig calorieën, maar val niet af
- SCHRIJF EEN REACTIE -


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen