Door Mieke | 31-07-2017

Hoeveel mag ik dan eten op een dag?

Dat vragen mensen me heel vaak. "Nou, je mag natuurlijk eten hoeveel je wilt" zeg ik dan altijd. Maar wil je afvallen? Dan heb je drie knoppen om aan te draaien:

1. Je energie-inname

2. Je bewegingsniveau

3. Je afslanksnelheid

Op deze drie factoren heb jij invloed. Zorg ervoor dat je een balans vindt tussen deze factoren. Dat is jouw afslankrealiteit. Ook al vind je de uitkomst van de berekening misschien niet leuk, of schrik je er zelfs van; hier moet je het mee doen!

Dus: accepteer je situatie en maak er het beste van! Zoek een balans die bij jou en jouw leven past. Ga eten en bewegen naar je doelen, maar zorg dat je plan houdbaar is, reeel. Anders doe je het alleen maar tijdelijk en geef je snel op.

 

Experimenteer

Bijvoorbeeld: Je kunt wel een kilo in de week willen afvallen, maar als je daarvoor vijf keer moet bewegen en je eet nog heel weinig, dan is dat in jouw leven wellicht niet haalbaar. Dan kies je dus een lagere afslanksnelheid. 

Of: je wilt minimaal 1500 kcal per dag eten (anders voelt het als een crachdieet) en je wilt wel een halve kilo per week afvallen, dan moet je wellicht wat meer bewegen. etc.

Ieder lichaam werkt natuurlijk anders. Dus: deze berekening* is altijd slechts een indicatie. Ga experimenteren met de drie 'knoppen' en zoek een manier die voor jou werkt! 

 

Let op: crash-alarm

Komt er minder dan 1200 kcal uit de berekening voor een vrouw (of minder dan 1500 kcal voor een man), dan is mijn advies toch voor een menu van minimaal 1200 of 1500 kcal te kiezen. Minder eten per dag raad ik niet aan (tenzij je ouder bent dan 50). Het geheim van slanke mensen draait om genieten van lekker eten en bewust kiezen voor altijd. Een crashdieet is echt iets anders. Met 1200 / 1500 kcal val je waarschijnlijk nog steeds behoorlijk snel af!

 

Benieuwd? Ga rekenen

 


     

1 reacties op: Hoeveel mag ik dan eten op een dag?
- SCHRIJF OOK EEN REACTIE -ien geurts
Hallo mieke, waarom mensen boven de 50 minder dan 1200 kal. Mogen eten?Ik word slap als ik zo weinig eet en misselijk. Groetjes ien.

Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen