Door Chanté Samuel | 28-12-2018

Gezonde vervangers voor ongezonde producten

 • Sport- en energiedrankjes

Als je sport heb je uiteraard energie nodig, maar als je een recreatief sporter bent, kan je deze energie gewoon uit de schijf van vijf halen. Water drinken tijdens het sporten is dus voldoende. Aan sport- en energiedrankjes is namelijk veel suiker toegevoegd, een flesje hiervan bevat al snel 130-200 kcal. Dat bevordert het afvallen natuurlijk niet echt. 
Vervanger: water

 • Ontbijtgranen

  Cruesli heeft een gezond imago, maar bevat veel suikers. Het bevat per 100 gram 430 calorieën. Dat scheelt niet veel met een handje chips, die bevatten 545 calorieën per 100 gram. Maar wees niet getreurd, niet alle ontbijtgranen zijn ongezond, sterker nog: de meeste zijn juist gezond. Ontbijtgranen als muesli en havermout welke niet meer dan 16 gram suiker per 100 gram bevatten, maken zelfs deel uit van de schijf van vijf en zijn dus geen ongezonde producten om te gebruiken. Ontbijtgranen bevatten namelijk vezels, B-vitamines en mineralen. Bovendien vult het goed. 
  Vervanger: muesli, havermout en brinta, als het maar 16 gram suiker of minder bevat per 100 gram.

ongezonde producten

 • Wit brood 

  Wit brood bevat weinig voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Hierdoor heb je ook minder snel het gevoel dat je vol zit en eet je gemakkelijker meer.
  Vervanger: volkorenbrood (Let op: kijk goed of het op de verpakking staat. Veel brood wordt donkerder gemaakt, zodat het gezonder lijkt.)

 

TIPS HOE JE ONGEZOND ETEN KUNT LATEN LIGGEN?
Maak jij al slanke keuzes?
Doe nu de gratis check. Ruim 50.000 mensen gingen je voor.Meer inspirerende verhalen en slanke tips in je mailbox? Met onze inspiratie pak jij regie op je eetgedrag!

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

 • Vruchtendrank en frisdrank 

  Vruchtendrank bevat naast het sap uit de vruchten vaak toegevoegde suikers, daardoor ligt het gehalte van suikers erg hoog. Voor frisdrank geldt ook dat ze veel suiker bevatten. Goede vervangers zijn: water, thee en koffie. Wil je echt dat glas frisdrink niet laten staan? Mix het dan eens met spa rood. Dat scheelt je al de helft aan calorieën. 
   
 • Snoep en koek

  Waarschijnlijk vertel ik je niks nieuws, maar toch is het belangrijk om te beseffen dat in bijna al het snoep en koek wat je in de supermarkt kan kopen, veel suiker is toegevoegd. Het bevat veel kcal, maar levert bijna nooit vitamines, eiwit of vezels op. 
  Vervanger: fruit

ongezonde producten

Ongezonde producten: alles weg?

Betekent dit dan dat je nooit meer frisdrank mag drinken en geen koekjes en snoepjes of andere ongezonde producten meer mag eten? Nee, maar het is wel goed om er bij stil te staan hoeveel en wat je van de 'ongezonde producten' eet. Sommige dingen eet je misschien uit gewoonte terwijl er ook een gezondere vervanger voor bestaat. Zo kun je zonder al te veel moeite een gezonder eetpatroon creëren.


     

0 reacties op: Gezonde vervangers voor ongezonde producten
- SCHRIJF EEN REACTIE -


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen