Door Mieke | 11-03-2017

Fruit is niet rock 'n roll

Journaliste Niki Rap (43) is dol op saucijzenbroodjes en haat diëten. Anderhalf jaar geleden ontdekte ze Het Geheim en viel 23 kilo af. Ze stelt onze Inspiratiemail samen en blogt vanaf nu maandelijks over afvallen, en vooral nooit afzien.

 

‘Fruit is niet rock ‘n roll’

Niki: Jarenlang was het één van mijn favoriete oneliners, die ik had gejat van de zanger van de eighties punkband Claw Boys Claw, Peter te Bos. In het VPRO-programma Jonge Helden – ook jaren 80, oma vertelt – werd hem gevraagd wat hij de definitie van rock ‘n roll vond. Hij stotterde dat hij alleen wist wat niet rock ‘n roll was: ‘Je kleren wassen. En fruit.’ Zo, meteen en helemaal mee eens! Wie gaat er nou sinaasappels persen ‘s ochtends? Daar krijg je alleen maar het zuur van. Een mango in gezellige blokjes snijden? Ja doei, kan je daarna meteen onder de douche. Om over stukjes ananas door de zuurkool maar te zwijgen: té goor.

 

Mijn vitamine c kwam uit een bruistablet

Al die burgertruttigheid liet ik graag aan me voorbij gaan. Mijn vitamine c haalde ik uit een dagelijkse bruistablet en ik snaaide vrolijk verder van de roze koeken en cashewnoten. Oké, ik at wel elke dag flink groente. Niet een hele hoge rockfactor, maar ik houd nou eenmaal van sla, wortels en tomaten. Toch konden die niet verhinderen dat ik op een dag 71 kilo woog. Dat was de dag dat ik begon met een workshop van Het geheim van slanke mensen. Ik wist dat er een knop om moest en dat ik een paar gewoontes op zou moeten geven. Niet meer standaard voor nog een bord spaghetti gaan en de wodka’s met druivensap (ja, stiekem toch fruit!) drastisch verminderen, hoe rock ik die ook vond. Maar blij aan een appel knagen? Dat kon ik me niet voorstellen.

 

In tutti partjes gesneden

Toch is dat wat er is gebeurd: inmiddels eet ik iedere morgen kiwi, banaan, mandarijn, druiven of die appel dus. En houd je vast: alles is in tutti partjes gesneden én geserveerd op een mooie schaal. Toegegeven, daar steek ik zelf geen poot voor uit. Mijn man staat steevast te wassen en te schillen. Van zorgen en feeden wordt-ie gelukkig, daar heb ik mazzel mee.
Tot hier de praktische verandering. Gekker is dat ik al die vruchten nu echt lekker vind en met liefde kies voor een kleverige nectarine in plaats van een extra boterham met Schuddebuikjes of vlokken. Ja nu kies ik voor bewust genieten in plaats van onbewust snaaien!

 

Zelfs wel eens een mandarijntje bij de thee

Het wordt nog heftiger: ik pak zelfs weleens een mandarijntje bij de thee in plaats van een stroopwafel. Pel ik gewoon zelf. Ja, ik ben veranderd. Een paar aardbeien kan ik inmiddels net zo waarderen als Twix. Soms dan. Niet erg ruig, maar wel fijn, want het helpt om de skinny bitch die ik nu ben nooit meer los te laten. Toch weiger ik onveranderd alles met ‘Hawaï’ erachter in mijn avondeten en drink ik elke dag mijn vitamine c-bruiser omdat ik de twee stuks fruit hooguit een keer per week haal. En in de ontbijtyoghurt gaan diepvriesframbozen, kant-en-klaar in een doosje aangeschaft. Want hé, een beetje rock ‘n roll mag het wel blijven.


     

0 reacties op: Fruit is niet rock 'n roll
- SCHRIJF EEN REACTIE -Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen