Door Cherry Barto | 08-11-2019

Back on track

Een poosje geleden alweer dat ik een stukje schreef voor Skinnyminds. Enerzijds omdat ik momenteel even niet actief ben als coach, dus skinnyminds zit niet meer zo in het dagelijks vizier. Maar vooral ook omdat ik zelf de laatste maanden helemaal niet zo skinny meer dacht. De zomer was lekker, véél te lekker, en al mijn oude draken, die ik al drie jaar succesvol wist te weren waren op volle sterkte terug. “Het is maar één keer vakantie, er is hier ook niks gezonds te krijgen, hoe belangrijk is een kilootje meer of minder nou eigenlijk. “

Lang was dat goed te praten voor mezelf, zolang het ‘cirkeltje’ rond mijn ideale gewicht niet te groot werd. Geen stress, ik wist immers precies wat ik moest doen, ik vond het alleen even niet zo belangrijk, en was nog steeds tevreden met hoe ik er uit zag. Tot het aantal kilo’s dat erbij was gekomen mijn absolute top, die ik mezelf had gesteld, overschreed.

En met de kilo’s kwam ook dat oude gevoel weer terug, opeens twijfelde ik weer over alles. Ook over coachen. Wie ben ik om iets over afvallen te zeggen, om te coachen als het mezelf niet eens lukte om mijn eigen overtuiging om te zetten in actie?  Er moest dus ook iets gebeuren. Niet eens zozeer vanwege de kilo’s, maar vooral vanwege het gevoel van lusteloosheid dat erbij hoort, het -jawel, daar is ie weer- gevoel dat ik de regie kwijt was.  

Dus op zoek naar dat beginnetje, de flow moest terug, ergens moest ik dat kriebeltje weer zien te vinden en in actie komen. Dus ik luisterde podcasts van Mieke, dook in mijn eigen oude aantekeningen over doelen en waarden, las een inspirerend boek en ging vooral terug naar mezelf: wat wil ik? En vooral, wat wil ik niet? Ik wil nooit meer 95 kilo wegen. Dat wil ik echt, écht niet. Dus om dat te voorkomen moest ik gewoon aan de bak.

Mooier kon ik het niet maken, ik kon niet wachten tot het gevoel vanzelf terug kwam, ik moest zelf dat gevoel actief ‘aan’ zetten. Dus ik installeerde de eetmeter weer en pakte mijn basis eetplan er weer bij. ‘Oh ja, ik kon best veel eten’ bedacht ik verrast. Ik maakte weer een planning en ging gewoon maar weer doen.

We zijn inmiddels weer back on track. De eerste pondjes zijn er weer af. En het sterke gevoel is ook meteen weer terug. Dat heeft niks met dat gewicht te maken, maar puur met die actie-modus. Het gevoel van controle, ík bepaal. Dus als jij, die dit leest, dit ook maar een beetje herkent: kom in actie. Het voelt meteen beter, vanaf de eerste ‘nee’ tegen overeten. En bij elke ‘nee’ voel je je slanker en groeien tegelijk. Dat gun ik mezelf, en jou ook. Dus go for it!  Succes. Wij kunnen dit! 

 

Cherry


     

0 reacties op: Back on track
- SCHRIJF EEN REACTIE -Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen