Door Chanté Samuel | 29-11-2018

Afvallen zonder dieet? 5 tips die je vandaag al kunt toepassen.

"Maandag begin ik echt!'' of "na de vakantie sport ik die kilo's er wel weer af". Hoor jij het jezelf ook wel eens zeggen? Je bent niet de enige. Veel mensen die graag willen afvallen blijven 'wachten' op een goed moment of een geschikte periode om in actie te komen.

Bijvoorbeeld een periode met minder borrels, etentjes en feestjes. Want ja, die maken het wel erg lastig om die kilo's kwijt te raken. Maar juist dat uitstelgedrag maakt het extra moeilijk om te beginnen. En dat terwijl beginnen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Afvallen kan gemakkelijk, hier en nu, met deze 5 tips die jij vandaag al kunt toepassen. En actie! 

Tip 1: Stop met 'alles of niets' denken

Bij veel afvallers overheerst het idee dat ze streng moeten zijn en ze zichzelf van alles moeten ontzeggen. Hebben ze besloten om te beginnen met afvallen, dan willen ze niets 'fouts' meer eten en belanden wijn, chocola en chips op de verboden middelen-lijst. Maar juist het denken in verboden middelen en 'niet mogen' werkt averechts! Afvallen zonder dieet kan juist heel goed! 

Streng zijn en jezelf van alles ontzeggen houdt niemand een leven lang vol en is daarom ook geen effectieve oplossing. Wat wel werkt is het maken van keuzes. Niet meer al het lekkers maar alleen het allerlekkerst. Kies daarom vandaag voor datgene wat jij het allerlekkerst vindt en zeg nee tegen de rest. Zo gaan genieten én afvallen goed samen. 

 

TIPS OM SLANK TE KIEZEN?
En maak jij al slanke keuzes?
Doe nu de gratis check. Ruim 50.000 mensen gingen je voor.

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

Tip 2: Bereken jouw ideale kcal inname

 De formule om op gewicht te blijven is simpel: calories in = calories out. Als je net zo veel calorieën binnenkrijgt als je verbrandt, zul je op gewicht blijven. Neem je minder calorieën tot je dan je verbrandt, dan val je af. Bereken vandaag jouw kcal inname (dat doe je  hier!) en check met de eetmeter van Voedingscentrum wat jouw maaltijden en tussendoortjes bevatten. Zo heb je alle informatie om keuzes te maken in je dagelijkse voeding. 
 

Tip 3: Ga op zoek naar jouw 'quick wins'

Quick wins (snelle winst!) zijn aanpassingen in je eetpatroon waarmee je gemakkelijk vele calorieën bespaart. Kenmerkend voor een quick win is dat je met weinig moeite een relatief grote verbeterslag maakt. Zo kun je bijvoorbeeld je dagelijkse glas Fanta vervangen voor een calorie-arm drankje en yoghurt met fruit nemen in plaats van ijs. Ga vandaag op zoek naar een quick win jouw eetpatroon, verzin een goed alternatief en pas het vandaag nog toe! Ben je benieuwd naar de quick wins van anderen? Hier vind je genoeg inspiratie.
 

Tip 4: Gebruik je mond niet als prullenbak

Dat laatste stukje kaas dat over is, de restjes van de kinderen of dat laatste glaasje wijn uit de fles. Veel mensen eten of drinken door omdat ze het zonde vinden om eten weg te gooien of niet op te maken. Maar wat is meer zonde? Dat je 'te veel' eten weggooit of bewaart in de koelkast, of dat je het eten dat je niet wilt wegdoet in je lichaam?  Stop daarom vandaag met overeten, gebruik je mond niet langer als prullenbak voor restjes.
 

Tip 5: Heb aandacht voor je persoonlijke verzorging!

Zorg dat je in het dagelijks leven voldoende aandacht hebt voor je persoonlijke verzorging. Neem eens een manicure, verwen je haar met een fijn haarmasker en neem de tijd om jezelf mooi aan te kleden of om eens goed te shoppen. Waarom dit jou helpt om af te vallen? Dat lees je hier!

Nog niet genoeg tips gehad? Dan hebben we nog wat andere tips voor je!


     

0 reacties op: Afvallen zonder dieet? 5 tips die je vandaag al kunt toepassen.
- SCHRIJF EEN REACTIE -


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen