Door Chanté Samuel | 28-12-2018

Afslanktype: Het Genie

Het afslanktype het Genie weet alles over afvallen. Zij heeft het allemaal al eens geprobeerd, zonder blijvend resultaat. Het genie erkent haar eigen aandeel niet: haar situatie zou anders moeten zijn. Dan zou zij wel slank worden en blijven. Een afslanktype die door al het lijnen van vroeger alleen nog maar kan afvallen met minder dan 700 kcal per dag. Of: zij eet al gezond, snoept niet teveel en sport; het zit in haar genen. Bij stilstand op de weegschaal is het logisch dat het Genie stopt: dit werkt blijkbaar ook niet voor haar. 

Andere mensen die dit afslanktype: het Genie (durven te) vertellen dat zij iets moet veranderen, zouden zich anders moeten opstellen: ze begrijpen haar niet, weten gewoon niet beter of kennen haar situatie niet. De ander of de wereld moet dus eigenlijk veranderen, dan zou het leven van het Genie beter zijn. Alle diëten zijn waardeloos en de voedingsindustrie zou niet overal suiker in moeten stoppen, dat zou schelen. Het Genie wacht tot er eens iemand komt met een echt goed verhaal.

Het genie heeft ook vaak net de pech dat haar man, kinderen of collega's geen rekening houden met zijn afslankpoging:

'halen ze kroketten...'.


Dat verdient zij niet. Het Genie gelooft dat er een externe verklaring voor is als het afvallen niet goed gaat. Het is hoe dan ook niet haar schuld.

Een typische Genie

  • Ik doe alles goed, dit werkt dus ook niet voor mij.
  • Allemaal commerciële rotzooi, daar trap ik niet in.
  • Mijn man eet elke avond chips op de bank: hij houdt geen rekening met mij.
  • Niks werkt, al die diëten deugen niet.
  • Al die repen en snoep, het zijn gewoon drugs. Suiker is staatsvijand nummer 1.
  • Bij ons op het werk heb je alleen maar vette broodjes. Zo kan ik nooit slank worden.

Wat voor afslanktype ben jij?

Ben jij een echt Genie? Doe hier de saboteurstest en ontdek welk type afvaller jij bent. Een genie, of toch meer een Prinses, Angsthaas of Perfectionist


     

0 reacties op: Afslanktype: Het Genie
- SCHRIJF EEN REACTIE -


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen