Door Chanté Samuel | 07-12-2018

Afslanktype: De Perfectionist

De Perfectionist is het afslanktype dat het nooit goed genoeg doet: zij mag helemaal geen fouten maken, het kan altijd beter. Te veel eten, slecht eten en niet afvallen ziet zij als een afgang. De eigenwaarde van de Perfectionist is gekoppeld aan haar resultaten op de weegschaal. Zij denkt vooral in termen van 'alles of niets' en 'goed of slecht'. Met mate eten en relaxed blijven, lukt niet goed. De Perfectionist vertoont vaak aangepast (braaf) of rebels (losgaan) gedrag - en dus dieetgedrag.

De Perfectionist is veel bezig met analyseren (wat doe ik verkeerd?) en controleren (zij telt voortdurend calorieën). Een afslanktype als de Perfectionist overeet vooral in situaties waarin zij toch al heeft gefaald: zij heeft iets gegeten wat zij eigenlijk niet wil(de) of zij bleef op hetzelfde gewicht. Zij is niet flexibel of mild voor zichzelf en (te) streng bij het compenseren. Zij wil graag weten waar ze aan toe is en heeft behoefte aan eetregels waar zij aan kan voldoen: dan kan ze het goed doen. Zij durft niet te vertrouwen op haar eigen oordeel en neemt daardoor geen volledige verantwoordelijkheid voor haar eetgedrag.

 

HERKEN JIJ JEZELF IN DE PERFECTIONIST?
Zie met onze gratis checklist hoe je slank kiest.
Ruim 50.000 mensen gingen je voor.

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

Een typische Perfectionist 

  • Ik heb toch te veel gegeten: zie je wel, ik faal weer.
  • Obsessief met calorieën tellen bezig? Elke kcal te veel is gewoon slecht.
  • Minder afgevallen dan ik had verwacht: ik moet dus nog strenger zijn.
  • Je ziet je vooruitgang en de grote lijn niet meer: het kan en moet altijd beter.
  • Ik wil meer regels en tips: wat moet en mag ik nu precies eten?
  • Als ik teveel heb gegeten, ren ik fanatiek 5 kilometer extra: ik moet presteren.
  • Deze week is er geen gram afgegaan. Daar word ik superchagrijnig van. 


Wat voor afslanktype ben jij?

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan ben jij een echte Perfectionist. Naast de Perfectionist bestaan er meer typetjes. Ondek hier wat voor afslanktype jij bent.


     

0 reacties op: Afslanktype: De Perfectionist
- SCHRIJF EEN REACTIE -


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen