Door Chanté Samuel | 07-12-2018

Afslanktype: De Angsthaas

De Angsthaas is een afslanktype die twijfelt of zij wel moet beginnen, draalt, doet het een beetje, probeert half. Zij is (onbewust) bang dat afvallen voor haar niet (meer) is weggelegd en heeft daarom last van faalangst: 'Ik begin er niet weer aan', zegt zij. Zij dekt zich bij voorbaat al in voor als het straks mislukt. Zij vertelt sowieso aan niemand dat zij wil afvallen. Dit afslanktype overdrijft mogelijke consequenties enorm:
 

als ik lijn, word ik chagrijnig en ziek, dan wordt mijn hele leven minder leuk en gezellig


De Angsthaas kan niet relativeren. Sommige Angsthazen zijn ook bang voor succes. Ze zien er (onbewust) tegenop om slank te zijn en denken: als ik hier succesvol in ben, dan moet ik ook een partner zoeken, actie ondernemen op werkgebied en heb ik veel te weinig aandacht voor mijn kinderen. Dan verandert mijn hele leven: daar ben ik nog niet klaar voor. 

Zij maakt het afvallen en slank zijn veel te groot in haar hoofd: logisch dat zij niet begint. Als de Angsthaas één keer te veel eet, is natuurlijk alles verpest. Het zal haar nooit lukken of het gaat veel te lang duren. Het afslanktype de Angsthaas ziet te veel beren op de weg, zij ziet op tegen verandering en blijft liever veilig zitten waar zij zit.

 

HERKEN JIJ JEZELF IN DE ANGSTHAAS?
Bekijk de gratis checklist en kom er achter hoe je slank kiest.

 Ruim 50.000 mensen gingen je voor.

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

Een typische Angsthaas

  • Afvallen? Mijn hele leven lang opletten? Dat lukt me nooit.
  • Als ik wil afvallen, moet m'n hele leven op de schop. Daar ben ik nu nog niet klaar voor.
  • Als ik stop met calorieën tellen, dan gaat het zeker mis. Dat durf ik nooit.
  • Als ik afgevallen ben, moet ik nieuwe kleren. Daar heb ik geen geld voor.
  • Ik weet niet of dit wat is voor me. Ik geloof er eigenlijk niet meer in.
  • Ik vertel aan niemand dat ik begin met afvallen. Dat is gewoon iets van mezelf. 


Wat voor afslanktype ben jij?

Herken jij jezelf in deze omschrijving? dan ben jij een echte angsthaas. Naast de angsthaas bestaan er meer typetjes. zoals de genie, Prinses, Erkenningsjunk of Perfectionist. Ontdek wat voor afslanktype jij bent. Doe de test! 


     

0 reacties op: Afslanktype: De Angsthaas
- SCHRIJF EEN REACTIE -


Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen