Door Chanté Samuel | 07-12-2018

4 work-out apps die je helpen met afvallen

Tegenwoordig is iedereen druk: heb je een lange dag gewerkt, moet je de kinderen nog van de oppas halen, eten koken en ze weer naar voetbal brengen. Als je dan thuis komt, staat je hoofd niet altijd naar sporten: 'Ik heb zo'n drukke dag gehad, nu even niet'. Best begrijpelijk, maar ik weet zeker dat je je na wat beweging lekker zal voelen. Bovendien stimuleert sporten het afvallen. Daarom hier de beste apps voor een workout die jou helpen bij het sporten. En er zit er ook eentje bij voor als je weinig tijd heb ;)

Freeletics

Freeletics is een geschikte app vooral voor beginners die een workout willen doen. Als je wat gevorderder bent en moeilijkere oefeningen wil, is deze app minder geschikt, omdat je dan een abonnement moet afsluiten om meer oefeningen te zien. 

Wat stimuleert in deze app is dat je punten verdient met een oefening. Hoe uitdagender of intensiever de oefening is: hoe meer punten je krijgt. De app daagt je dan ook uit om dit te doen: als het doen van 15 burpees bijvoorbeeld je makkelijk af gaat, stellen ze voor om er 18 doen. 

Seven

Met deze app doe jij al een workout in slechts zeven minuten. Ideaal dus als je weinig tijd hebt. Gestimuleerd word je wel, want je hebt maar drie levens. Dat betekent dat je een leven kwijt bent als je een keer een dagje overslaat. 

Het is een app voor de sporter die gewoon wat extra beweging wil en nog beginnend is. Het geeft geen ingewikkeld schema, maar het zijn vooral basisoefeningen. 

Fitness buddy

Zoek je wat meer uitdaging in je workout dan in bovenstaande apps? Dan is Fitness buddy een app voor jou. Het wordt ook wel een 'personal trainer' app genoemd, omdat je precies kan zien welke spieren je traint. Aan de hand hiervan kan je een trainingsprogramma opstellen.

De app biedt ongeveer 400 workout-oefeningen aan voor de iPhone en 300 voor Android toestellen. Ook hierbij kan je betaald upgraden naar meer oefeningen. 

Sworkit

Helaas is deze app niet meer gratis, maar omdat deze wel als heel fijn wordt ervaren door veel mensen, hebben we hem ertussen gezet. 

Deze app biedt tot wel 230 oefening aan. Bij het opstarten van de app kan je kiezen of je kracht-, cardio-, yoga- of stretchoefeningen wil doen. Daarnaast kan je kiezen hoelang jouw workout moet duren. Elke oefening is te zien op een instructievideo, maar ken je de instructievideo's inmiddels uit je hoofd, dan kan je het automatisch afspelen uitzetten. Ook kan je de tijd van de pauzes tussendoor en de intervallen aanpassen. 

Handig aan deze app is dat deze synchroniseert met MyFitnessPal zo kan deze voedingsapp rekening houden met je beweging. Ook stuurt de app de gegevens door naar de Gezondheidsapp van Apple.

Kun jij door een blessure niet sporten of zie je het gewoon echt niet zitten, maar wil je wel afvalen? Lees dan het verhaal van Cynthia. Zij viel 25 kilo af zonder te sporten. “Binnen 11 maanden was ik op mijn streefgewicht!”
 


     

0 reacties op: 4 work-out apps die je helpen met afvallen
- SCHRIJF EEN REACTIE -
Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen