Door Chanté Samuel | 07-12-2018

4 apps om calorieën te tellen.

Voordat je je kcal bijhoudt, is het handig om te weten hoeveel kcal je dagelijks kan eten om een bepaald aantal kilo af te vallen. Lees hier meer daarover! 

Hieronder vind je apps die jou helpen om je kcal te tellen!

MyFitnessPal

Bij deze app kan je kiezen hoeveel je wilt afvallen en in hoeveel tijd je jouw doel wilt bereiken. Vervolgens berekent de app zelf hoeveel kcal je op één dag mag eten. Hierin staan van meer dan 3 miljoen voedselsoorten het aantal kcal

  • Je kan er een eetdagboek in bijhouden. Hierbij wordt vermeld hoeveel kcal je in totaal mag eten, hoeveel kcal je hebt gegeten en wat je die dag nog mag eten. Het invoegen van maaltijden in de app, gaat heel gemakkelijk. Zo kan je zoeken naar producten, maar kan je in sommige gevallen zelfs producten scannen.
  • Een extraatje aan deze app is dat de app een waarschuwing geeft als je iets eet wat minder gezond is. Dat betekent niet dat je het niet mag eten, maar het geeft aan waarom het minder gezond is dan bijvoorbeeld een vergelijkbaar product. Het werkt ook de andere kant op: als je iets gezonds eet, krijg je dit ook te weten. 
  • Tot slot kan je naast kcal tellen ook zien hoeveel kcal je hebt verbrand door te bewegen die dag. Je voert je sport in en hoelang je dat hebt gedaan en de app doet de rest. 

De Eetmeter van het voedingscentrum

De Eetmeter van het voedingscentrum is een app waarbij je net als MyFitnessPal in kan zetten wat je eet of hebt gegeten. Het werkt als een soort eetdagboek. Het handige van deze app is dat naast kcal tellen direct wordt aangegeven of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt en hoeveel producten je van de schijf van vijf eet. Als je een keer een product eet die niet in de schijf van vijf zit, wordt er een gezonder alternatief voorgesteld. 

  • Daarnaast worden er uitdagingen voorgesteld. Als je bijvoorbeeld minder groente eet dan wat de richtlijn is (250 gram groente per dag), dan geeft het voedingscentrum een opdracht waar je een uitdaging van kan maken. Bijvoorbeeld dat je vanaf nu elke dag groente op je brood eet (kaas met komkommer, mmm heerlijk) of dat je als tussendoortje groentes neemt. Zo werk je stapje voor stapje aan een slimmer eetpatroon

FatSecret

Net als bovenstaande apps kan je in deze app ook alle voeding bijhouden en daarbij kcal tellen. Daarnaast houdt het bij uit hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten je voeding bestaat. Ook hierbij kan je barcodes scannen. In een overzichtelijke grafiek krijg jij je gewichtsverloop gepresenteerd. 

  • Bovendien kan je in deze app niet alleen het aantal kcal van producten uit de winkel zien, maar ook uit bijvoorbeeld restaurants & ketens. Handig voor als je een keer een snelle hap van de Mac bijvoorbeeld wil. Wil je liever iets gezonder eten? Dan heeft de app een mooie gelegenheid! De app heeft namelijk een database van allerlei gezonde recepten.
  • En zie je het even niet meer zitten? Deze app biedt een community waarmee je makkelijk in contact kan komen met andere afvallers. Handig als je even motivatie zoekt! 

Lifesum

Ook met deze app kan je calorieën tellen. Je vult in wat je wil bereiken: gezonder worden, afvallen of juist zwaarder worden. Daarnaast vul je in wat je eet. Aan de hand hiervan wordt veel specifieke informatie gegeven over je voortgang. Wat van toegevoegde waarde is aan deze app, is dat je artikelen kan lezen over allerlei aspecten van een gezonde levensstijl. Tevens zijn in deze app ook recepten te vinden.

  • In deze app kan je ook weer je activiteiten zetten. Overigens is de herkenbaarheid van de activiteiten niet zo groot als de productenlijst. 
  • Een handig extraatje aan deze app daarentegen is dat het je herinnert om een glas water te drinken, zo drink je in ieder geval genoeg!

Wij hebben niet een bepaalde voorkeur voor een app om het aantal calorieën te tellen. Probeer ze uit totdat jij jouw ideale app hebt gevonden.

Jouw ideale calorieinname als je wilt afvallen bereken je hier.


     

0 reacties op: 4 apps om calorieën te tellen.
- SCHRIJF EEN REACTIE -
Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen