Door Chanté Samuel | 22-12-2018

3 apps voor gezond koken

Herken je dat gevoel wanneer je rond een uurtje of 4 wil bedenken wat je gaat eten vanavond, maar er maar niet uitkomt? Ik heb dat best vaak, vooral omdat ik gevarieerd wil eten en dus gezond wil koken. Gelukkig bieden vele apps hiervoor ook een uitkomst, waaronder deze 3 opties:

 

  • Gezond koken met Runtasty

Deze app geeft meer dan 40 gratis gezonde recepten. Het zijn niet de meest moeilijke recepten. Heb je toch hulp nodig? Bij elk recept kan je een korte instructievideo bekijken. Daarnaast wordt elk recept gelabeld: is het vegetarisch of heel gemakkelijk te maken, dan kom je hier dus eenvoudig achter. 

Let op: de app is wel in het Engels. Benieuwd of het wat voor je is? Dan kan je ook wat filmpjes eerst bekijken op youtube.

 

  • Gezond koken met Receptenmaker

Receptenmaker maakt het mogelijk om allerlei lekkere recepten zelf te verzamelen: je maakt je eigen kookboek. Je kan er namelijk de lekkerste en gezondste recepten uit de Allerhande en Hallo Jumbo opslaan, maar ook van websites als Smulweb en 24kitchen. Je kan ook de kookboeken van je vrienden bekijken, zo kun je samen recepten delen.

Benieuwd hoe het eruit ziet? Kijk dan hier! De app is 100% Nederlands en door een kok bedacht en gerealiseerd. 

 

  • Gezond koken met Slim koken

In de Slim Koken app van het voedingscentrum kan je lekkere, gezonde en makkelijke recepten vinden. Maar dat niet alleen? Deze app is ook gemaakt om de voedselverspilling tegen te gaan, daarom helpt het je niet alleen bij het gezond koken maar ook bij het kopen en bewaren van je boodschappen. Zo kan je bijvoorbeeld bewaartips vinden voor de restjes die je nog hebt.

Ik hoop dat deze apps je op weg helpen met gezond koken. Meer gezonde tips voor het samenstellen van een basiseetpatroon lees je hier.


     

0 reacties op: 3 apps voor gezond koken
- SCHRIJF EEN REACTIE -Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen