Door Cherry Barto | 27-11-2018

“Elke dag chocola, 12 kilo afgevallen”  stond er jubelend op de voorkant. “Yeah right”, dacht ik.

Daar stond ik weer, in onderbroek en beha op de weegschaal van de plaatselijke afslankclub. Het ontbijtje maar overgeslagen en het laatste onsje net nog even uitgeplast voor het moment suprême . Peinzend keek de afslankjuf naar de nummertjes op de weegschaal. “ gelijk gebleven”, zei ze zorgelijk, ik mompelde iets over een paaseitje en keek weg van de wenkbrauw die omhoog ging bij de juf. ‘Paaseitje’ was een vies woord op de club. Ik trok mijn sportkleding weer aan en hees mezelf in de verwarmde cabine om aan mijn vaste rondje oefeningen te beginnen. Om mij heen de bekende gezichten van de dames die ik hier 2 keer per week trof. Sommigen de 70 al een tijdje gepasseerd.  Ruziemakend met de elastieken om enkels en polsen bedacht ik treurig dat dit dus mijn voorland was, mijn leven lang oppassen op mijn eten, yoghurt bij het ontbijt, terwijl ik niet eens van yoghurt houd, 2 keer per week saaie , maar vooral dure oefeningen doen in een verwarmd soort hondenhok, altijd braaf zijn , een levenslang verbod op chocola en dan hopelijk ‘gelijk blijven’. Ik was al wel afgevallen, maar echt slank zou me nooit meer lukken zonder echt af te zien. En echt afzien wilde ik niet. Ik moest op zoek naar een andere aanpak.

 

En toen kwam ik het boek ‘ het geheim van slanke mensen’ tegen op Facebook. 
“Elke dag chocola, 12 kilo afgevallen”  stond er jubelend op de voorkant. “Yeah right”, dacht ik, maar las toch de reacties onder het artikel. Het klonk eigenlijk best logisch allemaal. Ik besloot het boek te kopen en meteen één voor mijn zus, met wie ik binnenkort een weekje op vakantie naar Spanje zou gaan. En aldus geschiedde, op een ligbedje op het strand lazen we stukjes uit het boek aan elkaar voor. Lachend om de herkenbaarheid raakten we in de ban van het geheim. Kon het werkelijk waar zijn, of was het alleen maar een mooi marketingverhaal van mevrouw Kosters? Vooralsnog kreeg ze het voordeel van de twijfel.
 

Eenmaal weer thuis gingen we ermee aan de slag, mijn zus en ik. En in het voorbijgaan trokken we ook onze andere 2 zussen mee in het afvaltraject. Met een speciale dikke-vrienden-app hielden we elkaar op de hoogte van ons gewicht, elke week een foto op de weegschaal, leuke recepten en oppeppende woorden als één van ons dreigde te verdwijnen in een zak chips of minimarsen.
 

En het lukte! Ik bereikte mijn tussendoel, mijn streefgewicht en stelde die zelfs nog wat naar beneden en behaalde ook dat doel. Als waanzinnige Mieke-groupie beval ik iedereen het boek te kopen, ik koppelde 2 vriendinnen aan elkaar en begon een tweede app-groepje om hen ook te helpen met afvallen.
 

En toen kwam een oproepje van ‘het geheim van slanke mensen’, dat inmiddels skinnyminds heette waarin gevraagd werd om je verhaal te delen en zo tickets te winnen voor een event van Mieke. Ik wilde Mieke weleens van dichtbij bekijken, dus deelde mijn verhaal, werd teruggebeld en voor ik het in de gaten had stond ik bibberend op een podium naast Mieke mijn verhaal te vertellen. Iets dat ik 2 jaar daarvoor nooit zou hebben gedurfd. Met de overtollige kilo’s was ik ook een hoop onzekerheid verloren.
 

Dus toen Skinnyminds niet veel later mensen zocht die een interne opleiding wilden volgen om zo andere jo-jo’ers , emo-eters en Bourgondiërs te helpen hun doelen te halen besloot ik ook dat te gaan doen. Ik wist immers hoe het voelt als de weegschaal een monster wordt, maar óók hoe je zo’n monster kunt verslaan.
 

ONTDEK HET GEHEIM VAN SLANKE MENSEN
Maak jij al slanke keuzes?
Doe nu de gratis check. Ruim 50.000 mensen gingen je voor.

Ik ga akkoord met het privacyreglement.
 
 
 

 

Inmiddels ben ik dus geslaagd voor die opleiding en coach ik met heel veel plezier groepen vrouwen die net als ik houden van lekker eten, maar met behoud van goed figuur.  En, omdat ik het leuk vind om stukjes te tikken mag ik nu ook nog af en toe eens wat delen met jullie over mijn belevenissen als coach en lekkerbek. Want al ben ik nu slank en ligt de echte dagelijkse strijd met eten inmiddels achter me, toch heb ik nog regelmatig innerlijke gesprekken met mijn eigen draken, die me proberen over te halen tot minder slanke keuzes.
 

Of dat altijd lukt kunnen jullie hier lezen..


Tot gauw, 

Cherry

 
 
 

     

2 reacties op: “Elke dag chocola, 12 kilo afgevallen”  stond er jubelend op de voorkant. “Yeah right”, dacht ik.
- SCHRIJF OOK EEN REACTIE -


Colinda
Leuk om te lezen. Ik mis je nu al als coach! Ik ga je blog zeker volgen. Succes.

Ans
Een geweldig getikt stukje Cherry!

Skinnyminds - Het geheim van slanke mensen