Mieke Kosters & Skinnyminds

Mieke Kosters is de oprichtster van het bedrijf Skinnyminds. Skinnyminds is ontstaan, toen Mieke Kosters zelf afviel door haar slanke vriendinnen te kopiëren. In 2011 bracht Mieke haar eerste boek op de markt ‘Het geheim van Slanke mensen’. Inmiddels heeft Mieke Kosters 7 bestsellers geschreven en sinds 2017 een vernieuwende online afslank-methode opgericht: Skinnyminds. De afgelopen jaren hebben zij duizenden vrouwen succesvol (online) begeleid met afvallen zonder dieet. Op deze pagina lees je alles over Mieke Kosters en haar 7 bestsellers, het bedrijf Skinnyminds, het 10 stappencoachplan en alle aandacht in de media.

Over Mieke Kosters

Mieke Kosters (1972) maakte een opmerkelijke carrièreswitch: van bedrijfseconoom naar gewichtscoach. Vanaf haar vijftiende was Mieke Kosters met lijnen bezig. Maar afvallen en op gewicht blijven lukte pas echt toen ze haar slanke vriendinnen ging observeren: hoe konden zij wel bitterballen eten en toch in maatje 38 passen? Mieke kopieerde het 'slanke' eetgedrag en werd - met elke dag chocola en wijn - 15 kilo lichter.

In 2010 rondde ze voor haar eerste boek ‘Het geheim van slanke mensen’ een opleiding tot gewichtsconsulent af. Dit boek, geschreven in 2011 werd een bestseller – meer dan 60.000 exemplaren werden er verkocht. Het boek gaat over haar eigen ervaring. De theorie is met psycholoog en expert in gedragsverandering Anne de Jong aangescherpt tot een unieke afslankmethode.
Naarmate dit boek en de psychologie die hierachter zat meer aanhangers kreeg, is Mieke een bedrijf gestart met de naam ‘Het geheim van slanke mensen’. In april 2017 kreeg het de naam Skinnyminds. Na jaren met een focus op afslankboeken ontwikkelde het nieuwe bedrijf, Skinnyminds, een online aanpak in aanvulling op de boeken.

Genieten van lekker eten én afvallen gaat heel goed samen

Over Skinnyminds

Het bedrijf Skinnyminds gaat over een afvalmethode die niet uitgaat van een dieet of hype. Skinnyminds helpt duizenden mensen met afvallen en vitaler worden door het slimmer en vooral effectiever aan te pakken. Bij Skinnyminds wordt niet gezegd wat je moet eten, geen opgeheven vingertje (‘dat mag jij niet’) en Skinnyminds is ook niet je moeder die een tweede koekje verbiedt.
Bij Skinnyminds draait het om het behouden van eigen regie en zelf bewuste keuzes maken. In zelf veranderen en stoppen met overeten uit emotie, omdat het zo gezellig is, uit verveling of lekkere trek. Maar genieten van wat iemand wél eet, zonder schuldgevoel. Switchen van al het lekkers naar alleen het allerlekkerst. Skinnyminds richt zich met name op de psychologie achter eetgedrag.

Mieke Kosters zegt hierover:

“Bij gedragsverandering gaat het om wat er in je hoofd gebeurt. Wij geloven dat je om slank te worden én te blijven, regie, psychologische kennis en coaching nodig hebt.”

Om slank te worden én te blijven zijn psychologische inzichten en/of coaching erg belangrijk.

De visie van Skinnyminds

De visie van Skinnyminds wordt geverbaliseerd in termen als slank, regie, relaxed afvallen, (kiezen voor) het allerlekkerste en genieten. Woorden als gezondigd, guilty pleasures, afzien en (iets) niet mogen wordt vermeden.

Skinnyminds stimuleert het stoppen met overeten uit oneigenlijke redenen (emoties, gezelligheid, verveling, lekkere trek), nieuwe gewoontes ontwikkelen en genieten van wat je wel eet. Skinnyminds wil een volwassen eetrelatie ontwikkelen bij iedereen die meedoet aan hun programma: relaxed en in balans.

Waarom word en blijf jij slank met Skinnyminds

Nieuwsgierig in plaats van oordelend
Ik ging nieuwsgierig kijken naar dit soort situaties. In plaats van mezelf te veroordelen ('ga je alweer eten, je leert het ook nooit'), ging ik mezelf observeren. Wat gebeurt er precies op zo'n moment, wat denk ik? Waarom lukt het de ene keer wel om nee te zeggen, in te grijpen, mezelf te managen en op andere momenten niet, of niet zo goed? De inzichten die ik daarmee op deed, betekende voor mij een doorbraak. Jezelf beter in de hand houden. Ik verdiepte me verder in de gedragspsychologie, las heel veel boeken en onderzoeken en vertaalde deze kennis naar m'n eigen afslankproces. Ik ontdekte zo met welke vaardigheden ik mezelf beter in de hand hield. Wat voor mij werkte. In elke situatie! Met deze kennis en vaardigheden doorbrak ik m'n 'dikke' patronen voorgoed. Ik ontwikkelde die slanke mindset, werd en bleef slank mét etentjes, chocola en wijn. Inmiddels heb ik deze 'volwassen' omgang met eten al twaalf jaar. Ja, dat kan jij ook. 

Zin om weer normaal te doen met eten
En nee, dat gaat niet altijd vanzelf. Ook niet bij mij. Ook ik verlies soms de regie. Gelukkig schrik ik daar niet meer van. Niemand wordt dik van incidenten. Ik denk ook niet langer in terugvallen of 'ik ben het kwijt'. Ik denk in zo'n lastiger periode: 'het is blijkbaar tijd weer even de puntjes op de i te zetten'. Weer wat vaker 'nee' te zeggen. Ik weet inmiddels hoe goed ik me daarbij weer voel. Direct. Dat maakt dat ik vaak zin heb om weer even normaal te doen met eten. Bewust kiezen en genieten van alleen het allerlekkerste is zoveel fijner dan continu overeten. Ik val dan, ook 12 jaar later, gewoon terug op de vaardigheden die ik leerde toen ik afviel. Die vaardigheden vergeet ik nooit meer. En de manieren om me zelf in beweging te krijgen ook niet.

Wil jij dit ook leren?
Al mijn kennis, ervaring en vaardigheden heb ik, samen met een psycholoog uitgewerkt in de 10 stappen van Skinnyminds. Een bewezen succesformule. Met deze 10 stappen, val je niet alleen af, je blijft ook slank. Zonder dieet! Stop NU met afzien en lijnen, en start met afvallen én genieten. Lees hieronder meer over het 10 stappen coachplan van Skinnyminds.

Het 10 stappen coachplan van Skinnyminds

Mieke Kosters ontwikkelde een 10-stappen coachplan, bestaande uit een intensieve training, gericht op gedragsverandering waarin iemand in 6 maanden begeleid wordt door opgeleide coaches. Alles online, laagdrempelig én persoonlijk. Het 10 stappen coachplan is gebaseerd op de psychologie achter eten, gebruikt methodieken uit de cognitieve gedragstherapie vertaal in hele concrete lessen.

Eigen coach
Iedere deelnemer krijgt een eigen, opgeleide gedragscoach. Deze coach voert 6 maanden, maandelijks een 1-op-1 gesprek via Zoom (een soort Skype). Dit geeft de deelnemer ontzettend veel inzichten en handvaten om door te zetten. Tijdens het gesprek kan besproken worden waar de deelnemer tegenaan loopt. De coach helpt om in actie te komen en is gericht op het doorbreken van ineffectieve patronen. In de online chatgroep is de coach minimaal 2x per week actief en organiseert minimaal 2 online groepsgesprekken. Als deelnemer krijg je de persoonlijke hulp die je nodig hebt.

Online coachgroep
Afvallen gaat het beste samen met anderen. Daarom word je bij  het 10 stappen coachplan van Skinnyminds ook lid van een online coachgroep met 10 gemotiveerde deelnemers. De groep stimuleert elkaar, positief, motiveert en inspireert elkaar via de chat. Op die manier blijven de deelnemers continu bij de les. Dit betekent 24/7 hulp, contact, tips, confrontaties en support.

Training gedragsverandering
Als deelnemer van het 10 stappen coachplan krijg je toegang tot meer dan 75 wetenschappelijke onderbouwde lessen, compleet met theorie, video uitleg en opdrachten. De psychologie achter eetgedrag is toegankelijke gemaakt en vertaald in hele concrete eyeopeners, inzichten en acties. Elke week worden er nieuwe lessen vrijgegeven in de Skinnyminds app.

Slanke recepten
Bij het volgen van het 10 stappen coachplan krijgt de deelnemer toegang tot vele inspirerende recepten. Alle recepten hebben een eigen code. Van XL tot XS.

Skinnyminds app
In de app van Skinnyminds ligt alle informatie binnen handbereik: de 10 stappen met de lessen, de recepten en nog meer. In de app vult de deelnemer dagelijks actiedoelen in en houdt bij of ze gehaald zijn. Bovendien geeft de deelnemer elke dag aan hoe het gaat. Je bereikt je doelen.

Voel je lekker in je vel!

Succesverhalen van Skinnyminds

Als je op het punt staat om verantwoord en blijvend af te vallen zonder dieet of urenlang sporten. En als je daarbij mag blijven eten wat je wilt, is het fijn om eerst wat ervaringsverhalen van anderen te lezen. Bij Skinnyminds barst het van succesverhalen, waaronder het succesverhaal van Cynthia, Wendy & Rita.

Als kind was ik altijd erg tenger. Mijn ouders deden hun uiterste best om mij te laten aankomen. Als dat lukte werd ik beloond, bijvoorbeeld met een pop als cadeau. De focus lag bij ons thuis daardoor erg op eten. Eenmaal op mezelf kwam ik behoorlijk aan. Ik at wat ik lekker vond, kreeg een relatie en samen vierden we het leven. In de zomer van 2013 was ik op mijn zwaarst en woog ik 82 kilo. Mijn broer ging trouwen en dat zette me aan het denken. Ik wilde veranderen: er anders uitzien en vooral grip krijgen op mijn eetgedrag.
Na mijn zwangerschap woog ik 96 kilo. Ik had qua gewicht echt mijn toppunt bereikt. Ik zat niet lekker in mijn vel, vooral mentaal niet, maar had goede hoop dat ik me een stuk beter zou voelen als ik mijn overgewicht zou aanpakken. Ik was na het lezen van het boek "“Elke dag chocola, 15 kilo eraf” enthousiast en begon actief met het toepassen van alle tips. Dat sprak mij als echte snoeper wel aan. Als ik gingen diëten of afvallen mocht ik niks, in ieder geval geen lekkere dingen. Het idee dat je kunt afvallen mét lekker eten vond ik leuk en vernieuwend.
Bijna huilend stond ik op de mat bij pilates; ik kon met niks meedoen. Mijn strijd met eten en diëten begon al vele jaren geleden. Ik had een jong gezin en een intensieve baan. Ik had gewoon geen tijd om met voeding bezig te zijn, dacht ik. Maar eigenlijk wílde ik dat vooral niet, want voor mij was eten onlosmakelijk verbonden met gezelligheid. Als de kinderen op bed lagen kwam voor mijn man en mij de beloning; op de bank met een filmpje en toastjes met Franse kaas. In het weekend stond mijn agenda vol met etentjes en feestjes van vrienden. Je raadt het al; uiteraard met hapjes en drankjes in overvloed. Zo kropen er ieder jaar een paar kilo bij. In die tijd woog ik 112 kilo. Ik had er wel last van, maar hield vol dat gezelligheid en eten nu eenmaal bij elkaar hoorden. En die gezelligheid wilde ik niet laten schieten.

Lees hier nog meer succesverhalen

De boeken van Mieke Kosters

Mieke Kosters schreef 7 bestsellers. Haar eerste boek Het geheim van slanke mensen schreef zij in 2011. Daarna volgden Ik ken mezelf en ben slankEn nu word ik slankDe Bikini Challenge en De Little Black Dress Challenge. In 2016 en 2017 volgden twee receptenboeken Van XL naar S en In 20 minuten Van XL naar S.  Haar laatste boek ‘Skinnyminds’ schreef zij tot slot in 2018.

Dag streng zijn en moeten, afzien en welkom genieten en bewust kiezen! Slanker worden zonder frustratie maar mét lekker eten. Dit ontdek je in het allereerste boek en de eerste bestseller van Mieke Kosters: ‘Het geheim van slanke mensen’. Goed nieuws: ook jij kunt zonder schuldgevoel genieten van de dingen die je lekker vind. En ook jij kunt de mindset van slanke mensen kopiëren. Mét een gezond basiseetpatroon maar ook met de dingen die jij écht lekker vind. Ja, dus ook chocola, wijn en kaas. Relaxed afvallen, zonder dieet. Stoppen met machteloos overeten: je mag het wel maar je wilt het niet langer. Inmiddels zijn er al meer dan 180.000 boeken verkocht.

Hoe doorbreek je voor eens en voor altijd jouw patronen omtrent eetgedrag? Ik ken mezelf en ben slank is het vervolg op de eerste bestseller van Mieke Kosters: Het geheim van slanke mensen. Dit boek gaat nog dieper in op de psychologie achter eetgedrag. In dit boek ontdek jij waarom je toch weer chocola pakt of dat derde wijntje niet weerstaat. Je herkent welke type eter jij bent en ontdekt wat jou te doen staat om stralend, slank en energie te worden. Inmiddels zijn er al meer dan 15.000 boeken verkocht.

Het boek ‘De bikinichallenge’ van Mieke Kosters is een praktisch, op de zomer gericht boek gericht op het behalen van dat bikini-lijf. Ontwikkel een lekker en slank eetpatroon, ontbreek dikke patronen en wordt in acht weken zomerproof. Met motiverende opdrachten en concrete inzichten ontwikkel jij een slank en lekker eetpatroon. Je bent klaar voor terrasjes met rosé en bbq avondjes. Het boek bevat ontzettend veel zonnige inspiratie en slanke tips. Inmiddels zijn er al ruim 15.000 boeken verkocht.

Met de 6-weekse challenge in ‘En nú word ik slank’, maak jij je voornemen waar: afvallen voor altijd. Dit boek helpt je om in 6 stappen succesvol slank(er) te worden. Wat doen succesvolle afvallers anders dan jij? Als jij deze stappen ook volgt word jij ook slank. Ontdek in dit boek de 6 succesfactoren en bereik je doel: relaxed genieten van lekker eten én slank(er) zijn. Een perfecte start van het nieuwe jaar. Inmiddels zijn er al ruim 13.000 boeken verkocht.

Met dit boek ben jij in 6 weken partyproof. De Little black dress challenge is specifiek gericht op het herkennen van een DIP (denken in problemen). Ontdek wat jij daaraan kunt doen, hoe je er uitstapt zodat jij weer denkt in mogelijkheden. Dan pas ook jij in die Little Black Dress en word je slank met lekker eten. De challenge in het boek bestaat uit 6 weken vol opdrachten met concrete voorbeelden, waarin jij je vast herkent. Of je nu een hardnekkige dieet-denker bent, een vermoeide genieter of een bourgondische lekkerbek. Pak de regie terug zonder frustratie! Inmiddels zijn er al meer dan 5000 boeken verkocht van De Little Black Dress Challenge.

Dit eerste receptenboek van Mieke Kosters geeft hét bewijs dat afvallen en lekker eten heel goed samen gaat: een kwestie van combineren en slim kiezen. Het boek bevat meer dan 200 recepten om super lekker te eten en af te vallen. Elk recept in het boek heeft een eigen code: van XL tot XS. Wanner je vooral S of XS recepten eet dan val je af met lekker eten. Eet je een XL ontbijtje? Geen zorgen, er is nog niets verpest; je compenseert dit met een XS lunch of diner. Kies je vooral voor M recepten of zorg je voor balans (met L en S recepten) dan blijf je op gewicht. Balans vinden en slanke keuzes maken was nog nooit zo makkelijk!

Het tweede receptenboek van Mieke Kosters is het boek: In 20 min van XL naar S. Dit boek bevat meer dan 200 nieuwe recepten die je binnen 20 min. op tafel zet. Te druk zijn is nu geen excuus meer om lekker gezond en slank te eten. In 20 min tover jij een lekker recept op tafel. Geen dieet maar bewust kiezen voor het allerlekkerst en slim combineren. Ook dit receptenboek werkt met codes: van XL tot XS. Eet je XS of S recepten dan val je af met lekker eten. Kies je voor een XL recept, dan kun je dit compenseren met een XS recept. Wanneer je vooral M recepten eet zorg je voor balans en blijf je op gewicht.

Mieke's laatste boek heet Skinnyminds. Dit boek is een compilatie van Mieke's 7 bestsellers, met de beste theorie en psychologische inzichten achter eetgedrag, inclusief meer dan 400 recepten. Heb je al van alles geprobeerd en val je altijd terug of lukt het je niet goed om te beginnen? Wil je afvallen nu echt eens goed aanpakken en die overtollige kilo’s voorgoed kwijtraken. Dan is het Skinnyminds boek hét boek dat je moet hebben. Met dit boek verander je niet alleen je gewicht maar ook je mindset. Dit boek gaat niet over diëten. Je mag alles maar je wilt het niet langer. Je ontwikkelt een gezonde en slanke relatie met eten. Je kies bewust!

Mieke Kosters en Skinnyminds in de media

Mieke Kosters in kranten, magazines en websites

Mieke Kosters op Televisie en radio

Zij kent het geheim op Linda Nieuws
Regelmatig verschijnen er succesverhalen van Skinnyminds op Lindanieuws:

Inhoudsopgave